Steve Jobs ne învață 5 lecții despre leadership

Steve Jobs ne învață 5 lecții despre leadership

Cu toții îl știm pe Steve Jobs sau cel puțin am auzit de numele lui o dată în viață. Acesta s-a remarcat în lumea tehnologiei, neimaginându-și, inițial, impactul global pe care îl va genera. Steve Jobs este cel care, de asemenea, ne învață 5 lecții despre leadership. Lecții practice din care se poate deduce nu doar caracterul său, ci și puterea de conducere.

Fondatorul Apple, expertul în computere și telefoane, pe lângă lucrurile materiale pe care ni le-a lăsat, s-a asigurat că vom rămâne și cu informații prețioase despre leadership.

Experiența sa în afaceri l-a determinat să-și dorească să împărtășească cu noi lucruri prețioase. Iar printre acestea se numără chiar sfaturi pe care le poți lua și tu în calcul. 

Lecții practice despre leadership de la celebrul Steve Jobs

Deși acesta a încercat să lase în spate cât mai multe informații cu putință, am selectat pentru astăzi doar 5.

5 sfaturi practice care mi s-au părut cele mai relevante și de actualitate. Citește articolul până la final, pentru a vedea despre ce este vorba.

Concentrarea

Steve Jobs spunea la un moment dat să ne concentrăm și să lăsam de-o parte tot ceea ce ne poate distrage atenția! Asta înseamnă că ar trebui să ne focusăm pe lucrurile pe care știm să le facem! Să valorificăm abilitățile noastre prin proiecte care să genereze rezultate. Iar dacă tot facem asta, să o facem cât putem de bine. Să ducem totul la nivel de performanță. 

„Să facem patru lucruri și să le facem spectaculos de bine” – Steve Jobs

Asumarea responsabilității

Tu cât de asumat ești în momentul de față? Un lider trebuie să fie o persoană asumată, o persoană responsabilă nu doar pentru o parte din lucru, ci pentru întregul proces. În acest sens, este remarcabilă compania Apple. Steve Jobs, prin prisma acesteia, a reușit să scoată pe piață, să ofere publicului, produse care nu sunt compatibile cu alte mărci.

Doar în acest fel, creatorul celei mai populare mărci, și-a putut asuma toată responsabilitatea cu privire la proces, flux, dar și experiența ulterioară a consumatorilor.

În momentul în care, însă, simți că nu mai poți, să știi că mai poți puțin. Iar dacă ceva are mult prea dificil, mai fă încă un pas înainte. Doar amintește-ți când ceva nu este în regulă că niciun computer Mac nu a venit cu spațiu pentru citirea CD-urilor. Prin iTunes, totuși, industria muzicală a luat cu totul direcția succesului.

Profitul

Nu te gândi în primă instanță la profitul pe care trebuie să-l obții! Focusează-te, mai ales la început, pe produsele pe care dorești să le oferi. „Concentrați-vă pe crearea unui produs extraordinar, beneficiile vor urma” a spus Steve Jobs la un moment dat. 

A știut ce vorbește, iar rezultatele s-au văzut pe urmă. În acest fel ar trebui să procedăm și noi, chiar dacă uneori ne gândim mai mult la ceea ce putem obține cu ajutorul produselor sau serviciilor pe care le oferim. 

Excelența

Nu te mulțumi niciodată cu mai puțin! Dacă firma ta dispune de un număr de angajați, nu contează cât de mulți, solicită-le acestora excelență la locul de muncă! Conceptul de perfecțiune este important în mediul de afaceri, iar asta ne-a arătat-o chiar Steve Jobs. Acesta niciodată, dar niciodată, nu a neglijat atenția, ci și-a dorit perfecțiune, verificând produsele înainte de a ieși pe piață.

Efectuează și tu toate testele și controalele necesare, înainte de a lansa un produs. Înainte de a-l oferi publicului!

Simplificarea

Steve Jobs ne îndemnă să simplificăm tot ceea ce putem! Sofisticarea supremă? Ei bine, aceasta constă în simplificare! Lucrurile de prisos nu își au locul în afaceri, iar asta vei observa chiar tu, dacă nu ai făcut-o deja!

Leave a Reply