Să angajez sau nu un membru de familie? Este această mișcare una înțeleaptă?

Să angajez sau nu un membru de familie? Este această mișcare una înțeleaptă?

Te câte ori nu te-ai gândit:

Să angajez sau nu un membru de familie? Este această mișcare una înțeleaptă?

Adevărul este că astfel de întrebări sunt cu două tăișuri. La fel ca rezultatul acestei acțiuni, de altfel!

Se poate ajunge chiar la situații neplăcute, fie că acționezi într-un mod, fie că acționezi într-altul! Și ce este de făcut, atunci?

A lucra cu un membru din familie, poate chiar mai mulți, are beneficii. Știu că ești curios să le citești, întrucât s-ar putea chiar tu să fii pus într-o postură asemănătoare.

Poate chiar tu ești unul dintre liderii care trebuie să ia o decizie cât mai repede, fără a oferi șansa membrilor familiei de a interpreta greșit lucrurile.

În acest sens, o să luăm ca exemplu în articolul de astăzi 3 companii mari: Smucker’s, Walmart și Ford. Acestea sunt cele care ne-au arătat de-a lungul timpului că lucrurile făcute împreună, dar corect, pot genera o mulțime de beneficii.

Urmărește-le mai jos!

Ce beneficii am dacă angajez un membru de familie la mine în firmă?

În primul și în primul rând, îmi doresc să încep cu beneficiile pe care angajarea unui membru al familiei le are, iar la final lăsăm câteva dintre cele mai comune riscuri. 

Încrederea

Printre acestea beneficii de numără chiar încrederea! Într-un membru din familie, frate, soră, verișor, vei avea mereu mai multă încredere decât într-un străin. În acest sens, fără să stai să te gândești prea mult, îi vei atribui acestuia sarcini importante. 

Chantay Bridges declara la un moment dat că :

„Angajarea unui membru de familie înseamnă că nu trebuie să ghicești cine sunt aceștia”.

Chantay Bridges

Deja știi cu cine ai de-a face!

Loialitatea și responsabilitatea

Dacă atunci când angajezi o persoană oarecare pentru o post vacant nu știi dacă aceasta este loială, în cazul familiei, lucrurile stau diferit. A lucra alături de familie înseamnă a lucra într-un mediu loial și responsabil, cu oameni la fel de loiali și responsabili.

Nu sunt puține momentele în care lucrul alături de familie este mai ușor. Productivitate poate să crească, iar tensiunile nu își vor face simțită prezența. De exemplu, poți face o muncă excelentă, în echipă, alături de soția ta.

Din punctul meu de vedere, această asociere este una dintre cele mai strategice, dar și benefice pe termen lung. Având alături partenerul de viață, nu vei pune niciodată la îndoială sarcinile pe care acesta le-a rezolvat deja!

Ce riscuri există dacă angajez un membru de familie la mine în firmă?

În afaceri nu putem vedea doar partea plină a paharului. Ca în orice alt domeniu, de altfel, există și riscuri. Nu poate fi totul roz mereu! Doar într-o lume perfectă, desprinsă de realitate, nu vor exista neînțelegeri între tine și membrul din familie angajat.

Cu timpul pot avea loc dezacorduri la locul de muncă. Asta nu înseamnă decât un potențial conflict cu soția/soțul, sora/fratele. Astfel de conflicte vă poate afecta relația și chiar îngreuna lucrurile. 

Dacă pentru un angajat oarecare nu ai sentimente aparte, pentru un membru de familie lucrurile stau total diferit. Conflictele și discuțiile vor avea alt nivel emoțional. Tocmai de aceea, din acest punct de vedere, s-ar putea ca acestea să fie mai greu de gestionat decât de obicei.

Putem vorbi, dacă tot suntem aici, și de nepotism. Aprecierea sau chiar dragoste pentru unul dintre angajații familiei pot cauza probleme. Pot face diferența între angajați, iar aceștia pot simți asta. De aceea, dacă ai un membru de familie care lucrează la tine în firmă, asigură-te de faptul că atenția nu se îndreaptă în permanență spre acesta.

Nu-i neglija niciodată pe ceilalți angajați, ci afișează un comportament cât mai profi cu putință!

Leave a Reply