Diferența între start-up și microîntreprindere – care este aceasta?

Diferența între start-up și microîntreprindere – care este aceasta?

Fiind un domeniu extrem de complex, mediul de afaceri ne permite să facem o diferență între start-up și microîntreprindere. Care este aceasta și de unde știm cum să le diferențiem pe cele două? În articolul de astăzi vei afla cele mai relevante informații, structurate în așa fel încât, la final, să nu mai ai dubii. Să știi că cei doi termeni, deși par a înseamna același lucru, nu sunt tot una.

Cele mai relevante diferențe între un start-up și o microîntreprindere

Am întocmit o listă cu cele mai relevante diferențe între un sart-up și o microîntreprindere, pentru a-ți fi mult mai ușor să le diferențiezi. Chiar dacă ambele sunt idei de afaceri mici (un lucru pe care-l au în comun), modul în care ele funcționează este total diferit.

Citește cu atenție rândurile de mai jos și nu uita, la final, să-mi spui dacă totul este clar!

Intervalul de timp

Microîntreprinderile, gândite corect și alimentate continuu cu resurse, pot funcționa pentru totdeauna. Acest lucru nu înseamnă altceva, decât faptul că antreprenorii optează pentru investiții pe termen lung. 

Cât despre start-up-uri este bine să se știe că ciclul de viață al acestora este mai scurt. De ce? Pentru că un start-up, oricând, poate deveni o organizație de renume. Un start-up, de asemenea, poate fi cumpărat de o companie mult mai mare. 

Poate chiar și tu te gândești să pui bazele unei afaceri căreia să-i cauți posibilități investitori sau clienți, mai apoi!

Creșterea pe piață

Cât de repede poate crește un start-up? Îți spun chiar eu! Într-un timp relativ scurt, acesta se poate dezvolta surprinzător! Creșterea pe piață la scară largă, extinderea accelerată și continuă, nu sunt altceva decât urmări ale companiilor de marketing gândite foarte bine.

Până la urmă, asta ne și dorim, nu-i așa? Însă dacă în cazul unui start-up lucrurile stau așa, microîntreprinderile nu se bucură de aceeași rată de creștere pe piață. Iar după cum le spune și numele, acestea, de cele mai multe ori, rămân mici, fără a se dezvolta prea mult.

Finanțarea

O diferență majoră între un start-ip și microîntreprindere? Modul în care se finanțează! Există un lucru foarte important de reținut aici, mai ales dacă ești nou pe acest segment. Dacă un start-up depinde de investitori individuali, o microîntreprindere depind foarte mult de subvenții. Și, desigur, de alte împrumuturi de la bănci sau de la organizații.

Strategiile/Experimentele/Testarea

Care este scopul unui start-up? Simplu! Prin acesta se dorește a se testa noi modele de afaceri. De a vedea ce funcționează și ce nu are succes pe piață! În esență, prin înființarea unui start-up se dorește, de fapt, aducerea a ceva nou pentru public. O idee genială, sclipitoare, care să dea publicul pe spate.

Iar în timp ce un start-up se poate bucura foarte repede de o imagine bună pe piață, o microîntreprindere crește mult mai lent. Antreprenorii care aduc noi întreprinderi mici de piață nu-și asumă atât de multe riscuri precum cei care preferă start-up-urile!

Stilul de conducere

Iar ultimul, la finalul listei, este stilul de conducere! Este mai mult decât evident faptul că stilul de conducere al antreprenorilor poate să difere. Așadar, aflându-ne aici, o să spun că nu contează atât de mult ce tip de afacere pui pe picioare. Contează extrem de mult modul în care alegi să o conduci.

Poți alege să fii un lider animat de carismă, dar și un lider care se bazează pe un stil de conducere transformațional! Nu uita niciodată să-ți motivezi angajații, mai ales dacă sunt alături de tine chiar de la început. Motivația și lucrul în echipă sunt doar două dintre aspectele care te vor propulsa spre succes.

Leave a Reply