Propria afacere: cum punem pe picioare business-ul pe care ni-l dorim

Propria afacere: cum punem pe picioare business-ul pe care ni-l dorim

Este greu să optăm pentru propria afacere? Trebuie să ai mult curaj să faci asta și cel mai important, să nu asculți de părerile invidioșilor din jur.

Articolul de astăzi este despre cum punem pe picioare business-ul pe care ni-l dorim. Chiar așa greu cum este. Nimeni nu ne stă în cale. Noi suntem singurele piedici în calea propriului succes. 

Și deși poate ai mai auzit asta, chiar așa este. Nu ne lovim prima dată de cei din jur, ci, întâi de toate, de gândurile pe care le nutrim despre noi ca viitori antreprenori. Ne batem de greutățile cărora le atribuim o greutate mult prea mare. Uităm de succesul pe care ni-l putem construi, chiar și din pură curiozitate. 

Vorbesc din proprie experiență, deoarece sunt dezvoltatorul imobiliar rețeaua RE/MAX Gold România. Și nu a fost ușor. Dar nici atât de greu pe cât poate ai impresia. 

Vreau să oferim tuturor celor care doresc să aibă propriul business câteva indicații prețioase. Pe acestea mi-ar fi plăcut să le primesc și eu, înainte de a le realiza de unul singur. Iată, așadar, despre ce este vorba mai exact: 

Deschide un business care să reflecte ceea ce știi să faci cel mai bine

Este important să te axezi doar pe ceea ce știi să faci. Deschide un business care să reflecte abilitățile tale și ceea ce stăpânești cel mai bine. Domeniile populare de pe piață nu trebuie să fie neapărat ținta noastră. 

Dacă ai un hobby, o pasiune, nu ezita să le valorifici. Ele sunt cele care te pot conduce spre succes. În cazul meu, domeniul imobiliar a fost cel în care mi-am dorit să activezi. RE/MAX Gold România este un proiect unic care aduce un plus de valoare comunității. 

Hobby-ul tău care este? În funcție de acesta, deschide o afacere, chiar dacă ești sceptic la început. Nu știi niciodată în ce sens vor evolua lucrurile. S-ar putea ca ideea ta să fie primită cu brațele deschise de public și să-ți aducă câștiguri în timp. 

Aprofundează domeniul în care îți dorești să activezi

Niciodată nu putem afirma că știm tot! Tocmai de aceea te sfătuiesc să aprofundezi domeniul în care dorești să activezi. Un business solid, de succes, are o bază informațională cel puțin la fel de solidă. Studiază concurența! Informează-te cu privire la ceea ce se caută și identifică nevoile posibililor clienți! 

Informațiile sunt cele care fac diferența între o afacere de succes și o încercare de afacere. Cu cât ai mai multe cunoștințe, cu atât ești mai avantajat. Iar dacă ai abilități de manager, nu ai decât de câștigat. Vei vedea cum rezultatele vin odată cu lansarea pe piață a firmei tale. 

Nu omite locația business-ului tău

Dacă ești de părere că este prea greu să găsești o locație și un spațiu potrivit, în primă instanță îți poți desfășura activitatea doar în mediul online. Creează-ți un site, magazin online și nu uita nici de paginile pe rețelele de socializare.

Cel mai bine este să testezi piața. Dacă totul merge bine și ai rezultate, nu ezita să te gândești și la un birou sau o hală de producție. Depinde de domeniul în care activezi. Poate te gândești chiar și la câțiva angajați. 

Odată înregistrate rezultatele, trebuie să mergi mai departe. Un spațiu fizic este ceea ce are nevoie o afacere de succes pentru a o dezvolta și mai mult. 

Nu este imposibil să pui bazele unei afaceri în România. Ajutor găsești nu doar în mediul online, ci și din partea agenților care se ocupă cu așa ceva. Un simplu hobby poate deveni oricând o afacere profitabilă!

Leave a Reply