Cum rămânem motivați în perioada pandemiei? 5 sfaturi de care oricine trebuie să țină cont

Cum rămânem motivați în perioada pandemiei? 5 sfaturi de care oricine trebuie să țină cont

Deși uneori se poate dovedi a fi foarte greu, trebuie să ne păstrăm motivația. Cum rămânem, însă, motivați în perioada pandemiei? În rândurile care urmează o să încerc să conturez 5 sfaturi de care oricine trebuie să țină cont în această perioadă. Asta dacă se dorește ca motivația să fie păstrată în continuare, în ciuda considerentelor actuale. 

Nu este o regulă și nu va fi niciodată o regulă faptul că trebuie să ținem cont doar de acestea. Desigur, există mult mai multe lucruri pe care le putem face. Iată care sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante dintre ele: 

Focusul maxim pe rezultatul final

Unde ne dorim să ajungem? Majoritatea dintre noi, dacă se poate, foarte departe. Tocmai acesta este motivul pentru care voi menționa focusul maxim pe rezultatul final. Niciodată nu trebuie să uităm care este țelul pe care vrem să-l bifăm. 

Chiar dacă este greu de ajuns acolo și situația actuală nu ne ajută, trebuie să dăm dovadă de puțină încredere în noi. Cu cât ne focusăm mai mult și ne axăm pe obiectele noastre, cu atât vom ajunge mai repede unde vrem. Chiar și în condițiile pe care nu ni le-am dorit. 

Putem să ne imaginăm că am atins deja acel obiectiv al nostru? Cu siguranță! Iar dacă ne proiectăm în viitor, ne imaginăm în punctul în care dorim să fim, exact acolo vom ajunge. 

Frica

Nu sunt sigurul care este de părerea că frica, într-adevăr, poate fi un stimul important. Aceasta ne ajută să rămânem motivați, gândindu-ne că o putem depăși. Și în final, chiar reușim să facem asta. 

Nelson Mandela afirmă clar și răspicat în felul următor: “Curajos nu este cel ce nu are frică, ci acela care știe să și-o învingă.”. Un citat care ar trebui să ne motiveze. Chiar și liderii de succes au frici, important este cum le depășesc. 

Frica de necunoscut nu ar trebui, nicidecum, să ne sperie. Ar trebui să ne motiveze. Să ne determine să luptăm împotriva ei pentru a o învinge cu zâmbetul pe buze.

Conversațiile cu propria persoană

Este mai mult decât important să purtăm conversații cu noi. Să ne încurajăm de unii singuri, întrucât doar noi suntem cei care avem puterea de a ne propulsa cu adevărat. Orice reușită, indiferent cât de mică, de asemenea, ar trebui să ne ajute. 

Consider prioritar acest pas. El este cel care ne va aminti adevăratul motiv pentru care am început o activitate, am lansat un business sau am început să lucrăm de acasă. Iar dacă uneori mai avem impresia că nu merită, ar fi bine să ne gândim de două ori. 

Când ajungem să punem în balanță anumite lucruri, realizăm că reușitele și avantajele sunt mult mai multe decât aspectele care ne creează neplăcere. 

Conversațiile cu cei dragi

Prin cei dragi mă refer la părinți, frați, surori, prietenul cel mai bun sau soțul/soția. Doar ei sunt cei care sunt alături de noi cu adevărat. Sfaturile lor ne pot ajuta să ne reîncărcăm bateriile. Așadar, niciodată nu trebuie să ezităm să ne exprimăm verbal. 

De ce să lăsăm unele frustrări să se adune? O conversație cu o persoană dragă ajută mult. Este momentul în care ne putem recăpăta toată puterea de lucra și regăsi motivația de care avem nevoie. 

Activitatea din mediul online

În această perioadă, ar trebui să ne mutăm afacerile în mediul online. Acesta este cel care ne permite să vedem munca altora, să o apreciem și apoi să ne dorim și noi să ajungem cel puțin la fel de buni precum ei. Vom fi mult mai motivați dacă lucrăm de acasă, mai ales că suntem în confortul casei noastre.

Leave a Reply