Asociatia Grupul de Initiativa Satmareana va construi un spital la Madaras

Asociatia Grupul de Initiativa Satmareana va construi un spital la Madaras

La finalul anului trecut, asa cum o parte dintre voi stiti, am creionat primele idei privind Grupul de Initiativa Satmareana. Prima actiune pe care ne dorim sa o incepem cat mai curand este realizarea unui spital care sa ofere cele mai bune si sigure conditii de tratament pentru locuitorii din Satu Mare, fara a mai fi necesara transferarea pacienilor la spitalele din Timisoara ori alte orase mari.

Bazele GIS au fost puse de mine impreuna cu inca doi prieteni contabili insa ne dorim sa atragem alaturi de noi oameni cu initiativa, oameni care isi doresc sa schimbe ceva in judetul nostru.

Pana in prezent, am reusit sa finalizam aspectele legale cu privire la infiintarea si functionarea GIS dar si sa gasim un teren potrivit pentru viitorul spital. Multumita domnului primar care a acceptat sa ne concesioneze un spatiu, constructia se va realiza pe un teren frumos si usor accesibil in zona Madaras. Birocratia si procedurile normative greoaie sunt cele care ne ingreuneaza activitatea insa depunem toate eforturile necesare pentru ca noul spital sa fie gata in 3-4 ani.

 Imi doresc ca acest spital sa le ofere pacientilor liniste si toate conditiile necesare, alaturi de servicii de specialitate de top pentru a se putea insanatosi rapid. Imi propun ca fiecare salon sa aiba 4 paturi, dintre care unul pentru apartinatorii pacientilor spitalizati dar si baie proprie.

Cardiologie, oncologie, interne, nurologie si pediatrie-neonatologie sunt principalele sectii pe care se va putea asigura si spitalizare, nu doar consult in sistem de policlinica.  De asemenea, ne dorim sa punem accent pe sectia de neonatologie pentru ca bebelusii cu risc ori probleme medicale sa beneficieze de incubatoarele care in multe spitale lipsesc.

La parterul spitalului vor exista cabinete pentru consultatii aferente tuturor specializarilor dar si o zona cu intrare diferite pentru primirea de urgente.

De asemenea, o alta activitate derulata in cadrul asociatiei noastre este cea de cercetare. Imi doresc sa atragem o echipa de tineri care sa se implice in cresterea spitalului insa vom atrage inclusiv specialisti din afara astfel incat sa asiguram cele mai bune servicii. Sunt convins ca in momentul in care se va vedea ca ceea ce promitem se concretizeaza, nivelul de incredere ne va ajuta sa avem echipe competente.

Spitalul va fi accesibil pentru tuturor celor care au nevoie.

Accesul in spital se va face in baza asigurarilor de sanatate, fie publice ori private. Ca sa putem derula activitatea pe termen lung este important sa avem posibilitatea de a deconta serviciile. Pot exista proceduri complicate care necesita sume mari si pe care nu avem resurse proprii pentru a le acoperi.

Daca exista persoane fizice ori antreprenori dispusi sa vina alaturi de noi in acest demers, suntem deschisi discutiilor si propunerilor.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect, te invit sa urmaresti inregistrarea de mai jos a cele mai recente emisiuni la care am participat. O poti accesa dand click pe imagine.

Leave a Reply