4 strategii necesare pentru a creste productivitatea echipei

4 strategii necesare pentru a creste productivitatea echipei

Ai reusit sa formezi o echipa de vis. Toti membrii sunt incantati, implicati si dau dovada de pasiune. Pentru a sustine acest nivel de energie si a-ti atinge, an de an, obiectivele, trebuie sa realizezi un echilibru intre viata lor personala si profesionala.

Echipa ta este parte din inima organizatiei. Succesul tau este dat de aceasta. In momentul in care membrii echipei vad ca tii cont de starea lor de bine, vor fi si mai dedicati si motivati. Un studiu recent realizat demonstreaza faptul ca angajatii care simt ca se bucura de acest echilibru lucreaza cu 20% mai mult iar sansele ca ei sa iti ramana alaturi o perioada mai lunga de timp sunt cu 33% mai mari.

Cum poti sa iti ajuti echipa sa obtina acest echilibru intre munca si viata personala? Mai jos regasesti 4 strategii.

  1. Fii flexibil. Exista nenumarate modalitati prin care poti oferi echipei mai multa flexibilitate – de exemplu, un program flexibil ori posibilitatea de a lucre de acasa. Flexibilitatea in oricare dintre aceste segmente demonstreaza membrilor echipei tale ca iti pasa de ei si astfel se construieste un sentiment de incredere reciproca.
  2. Incurajeaza exercitiile fizice. Studiile de specialitate demonstreaza ca exercitiile fizice ofera o mai buna claritate in gandirea si capacitatea de a avea idei mai eficiente si creative. Poti face parteneriat cu o sala de sport pentru a le oferi abonamente gratuite ori discounturi. Sau poti alege sa realizezi provocari sportive la birou. Angajatii se vor simti mai plini de energie si vor lucra mai usor.
  3. Stabileste limite pentru echipa. Realizeaza o saptamana ideala pentru angajatii tai. Alegeti impreuna numarul optim de ore de lucru pe zi, in functie de tipologia activitatilor ce se doresc sau trebuiesc realizate.
  4. Ofera oportunitati de invatare. Cei mai buni lideri stiu ca invatarea si dezvoltarea sunt procese continue. Conferintele, trainingurile interne, programele de mentorat sunt instrumente valoroase ce pot sa iti ajute echipa sa actioneze la potentialul sau cel mai ridicat.

Liderii sunt cei care dau tonul in mediul de lucru. Iar RE/MAX, lider de piata in domeniul imobiliarelor, tine cont de toate aspectele mai sus enumerate. In momentul in care alegi sa faci parte din echipa RE/MAX Gold ai certitudinea apartenentei la o echipa de top dar si a faptului ca acest lucru nu iti va afecta deloc viata personala ci te va ajuta sa te bucuri de echilibrul dorit.

Leave a Reply