Sfaturi pentu atragerea de talente in echipa
Close up of business people hands together. Teamwork concept.

Sfaturi pentu atragerea de talente in echipa

Tu cum procedezi atunci cand iti doresti sa ai angajati performanti in echipa ta? In articolul de astazi iti voi oferi 3 strategii care sa te ajute sa atragi talente in compania ta si sa te bucuri de cei mai buni angajati.

Construieste reputatia companiei 

Atunci cand aplica pentru un nou loc de munca, oamenii iau in calcul si alte aspecte in afara de salariu. Acest lucru inseamna ca organizatia ta trebuie sa se diferentieze de concurenta.

Viziune. Trebuie sa investesti timp pentru a crea o viziune clara si atractiva pentru compania ta. Aceasta reprezinta elementul central in jurul caruia echipa se va dezvolta si care va atrage talente.

Beneficii. Talentele sunt mereu in cautarea companiilor care le ofera beneficii precum un program flexibil ori posibilitatea de a lucre de acasa. Acestea le demonsteaza faptul ca respective companie are o cultura care pune accentual pe starea de bine a angajatilor si pe importanta echilibrului intre viata profesionala si cea personala.

Cultura companiei. Companiile care au capacitatea de a-si pastra angajatii si de a-si organiza corespunzator activitatea reusesc, cu mai multa usurinta, sa atraga talente. Studii recente demonstreaza faptul ca 90% dintre cei ce lucreaza in companii care pun accent pe starea de bine a angajatilor sunt mai dispusi sa recomande acea companie ca fiind un bun angajator. Prin  urmare, tehnicile de engagement si retentie sunt elemente cheie in atragerea talentelor.

Dezvoltarea carierei. Talentele isi doresc companii unde sa aiba oportunitatea de a evolua rapid in cariera. Milenialii afirma ca un job care contribuie la o dezvoltare accelerata a carierei lor este extrem de important pentru ei. Poti folosi acest lucru pentru a atrage cei mai buni angajati, aratandu-le traiectoria carierei in cadrul companiei.

2. Coreleaza pasiunile cu locuri de munca

Conform studiilor realizae de siteurile de specialitate, 32% dintre angajati spun ca ar accepta o scaderea cu 10% a salariului ddaca s-ar regasi intr-un anumit loc de munca. Oamenii au nevoia de a-si asocia munca cu ceva mai important decat plata deoarece, in momentul in care deruleaza o activitate in care cred, simt ca viata lor are valoare. In cadrul procesului de recrutare, explica in mod clar ce face compania ta si cum se va reflecta contributia lor.    

3. Largeste plaja de candidati

Va merita! Cu cat iei in calcul mai multi candidate, cu atat cresc sansele sa ii gasesti pe cei mai potriviti pentru compania ta. Discuta cu familia, prietenii, angajatii si chiar cu fostii angajati pentru a solicita recomandari. Retelele sociale joaca si ele un rol essential in aceste process.

Leave a Reply