Mantre personale pentru succes

Mantre personale pentru succes

Daca ti-as spune ca este o pierdere de timp sa adopti o atitudine pozitiva? M-ai crede nebun? Nu sunt. Aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca oamenii, in cea mai mare parte, folosesc gresit ideea de a fi pozitiv. Prin urmare, aceasta genereaza sentimentul lipsei autenticitatii si scade motivatia. Insa exista mijloace pentru a corecta acest lucru. Si astfel, iti garantez ca, folosita correct, o atitudine pozitiva reprezinta o sursa reala de motivare ce iti va creste incredera in proces.

De ce gresim?

Ai mai vazut sau auzit fraze motivationale pana in prezent:

 • Doar crede!
 • Totul este posibil!
 • Si tu poti!

Daca gandesti ca mine, le vei considera lipsite de originalitate si chiar deranjante. De ce? Pentru ca nu se bazeaza pe realitate si, mai concret, pe realitatea ta. Nu au nimic de a face cu experienta sau cu personalitatea ta, nici cu modul in care ai reusit in viata. Sunt doar simple afirmatii, impachetate frumos, pe care le poate spune oricine. Nu ai cum sa ignori acest lucru.

Cheia pentru a face pozitivismul sa functioneze

Ar fi total gresit, insa, sa anulezi definitiv valoarea pozitivismului. Tot ce trebuie sa faci este sa intelegi cum poate functiona intr-un mod eficient si autentic. Secretul este extrem de simplu. Realizeaza-ti propriile fraze motivationale si obiective.

Motivationale este clar ce inseamna. Dar obiective? Am invatat despre „optimismul obiectiv” din cartea psihologului Dr. Jon Fader, „Viata ca un sport”. El a folosit aceasta metoda pentru a-I ajuta pe multi sportivi de performanta.

Sa luam exemplul unui campion la box, Yuri Foreman. In timpul unui meci el repeat anumite mantre in mintea sa pentru a ramane focusat si a-si pastra motivatia. Lista acestora ne arata faptul ca foloseste lucruri care sa ii aminteasca faptul ca si-a castigat locul in ring.

 • M-am antrenat din greu.
 • Mi-am facut toate exercitiile.
 • Sunt pregatit.

Iata cum poti folosi si tu aceasta tehnica. In primul rand, gandeste-te la un segment din viata ta unde ai succes ori performezi cel mai bine. Nu trebuie sa fie un success fulminant ci reusite de care esti mandru/a.

 • Te antrenezi constant.
 • Ai un loc de munca bun.
 • Ramai calm indiferent de situatie.
 • Canti la un instrument.
 • Esti un planificator excellent.

Nimic nu este prea putin.  Orice reusita, abilitate ori victorie conteaza. O data ce le-ai identificat, alege-o pe cea mai relevanta pentru obiectivul tau si transform-o in fraza motivationala pe care o poti folosi oricand. Astfel, ai transformat o afirmatie generica intr-una motivationala, personala.

 • „M-au ales pe mine.” – daca te simti nepotrivit pentru o promovare, aminteste-ti ca te-au ales pentru un motiv, cel mai proabil datorita abilitatilor si potentialului tau real.
 • „Calmul meu inseamna putere.” – daca una dintre calitatile tale este calmul, foloseste aceasta fraza atunci cand trebuie sa ai controlul asupra unei situatii.
 • „Este doar o alta provocare”. – iti aminteste ca ai facut fata multor provocari in trecut deci te vei descurca si de data aceasta.

Astfel, o afirmatie bazata pe o situatie reala este un instrument motivational extrem de puternic. Are o greutate ce impacteaza imediat dar si pe termen lung capacitatea ta de a indeplini anumite lucruri. Iar partea cea mai frumoasa este ca ele sunt personale – nu le folosesti decat tu.

Te vei simti motivate, autentic si chiar mandru deoarece aceste fraze iti amintesc de realizarile avute pana in prezent. Iar acum doar te alimentezi pentru si mai multe victorii.

Leave a Reply