7 atribute ale unui agent imobiliar de top

7 atribute ale unui agent imobiliar de top

Lumea tranzacțiilor imobiliare are numeroși jucători printre care cumpărători, vânzători, evaluatori, inspectori, property manageri, ofițeri bancari, agenții guvernamentale. Dar oamenii de bază ai acesteia  sunt cei care coordonează întregul proces: agenții imobiliari și brokerii.

Un bun agent imobiliar se aseamănă cu dirijorul unei orchestre, coordonând diferiții jucători pentru a încheia o tranzacție de succes. În diferite faze ale procesului, el este om de vânzări, analist, business manager, consultant, om de marketing, negociator.

Îți dorești să faci performanță ca și agent imobiliar? Mai jos principalele 10 abilități și trăsături pe care trebuie să le ai.

Atitudine antreprenorială.

Să îți dorești să ai control carierei tale și să fii propriul tău șef este esențial. De ce? Pentru că implică un nivel ridicat de automotivare, orientare în piață, curaj de a lua decizii și de a ți le asuma, dedicare, lucruri esenițale pentru un agent imobiliar.

Orientare către rezolvarea problemelor

Îți place să identifici soluții creative pentru problemele sau provocările pe care le ai? Agenții imobiliari găsesc întotdeauna idei pentru a realiza listări inedite, care să atragă cumpărătorii potriviți.

Onestitate și integritate

Reputația profesională este esențială pentru o carieră de succes în domeniul imobiliarelor. Este, de asemenea, un aspect extrem de important pentru echipa RE/MAX Gold deoarece brandul nostru conferă încredere clienților noștri.

Implicare

Nu bun agent imobiliar nu vinde doar proprietăți. El se vinde pe sine. Prin urmare, este important să pui în valoare propria personalitate. Clienții vor rezona cu tine dacă ai o atitudine corespunzătoare și dovedești implicare și interes în a-i ajuta pe fiecare în parte.

Tenacitate

Pentru a fi un agent imobiliar de top este important să ai tenacitatea de a urmări fiecare lead și de a promova intens proprietățile pe care le reprezinți. Nu este suficient doar să aloci mult timp. Trebuie să alegi strategia potrivită, să îți dozezi eforturile în mod corespunzător și să faci tot ceea ce este necesar pentru a închide o tranzacție.

Atenție la detalii

Acordarea atenției către detalii este un aspect imperativ. Un agent de succes este atent la fiecare detaliu cu privire la nevoile unice ale fiecărui client. Dacă ești organizat, urmărești lead-urile, comunici eficient și acorzi interesul necesar nevoilor celor pe care îi reprezinți, vei încheia mai multe tranzacții.

Excelente cunoștințe

A fi la curent cu noutățile din domeniul imobiliar și a cunoaște, foarte bine, piața imobiliară – două aspecte ce te vor ajută să oferi servicii potrivite cliențillor tăi. La RE/MAX Gold considerăm că dezvoltarea profesională și educația continua reprezintă uși deschise către oporunități pe care le poți folosi pentru a-ți extinde afacerea și a fi în top.

La finalul zilei, culegi mereu ceea ce ai semănat. Există mereu un anumit nivel al investiției necesare, fie că vorbim de timp, energie sau bani, pentru a avea succes. În domeniul imobiliarelor, nu este nimic diferit. Dacă ești pasionat de acest segment și te regăsești în descrierea de mai sus, de ce nu începi chiar astăzi? Te așteptăm să faci parte din echipa RE/MAX Gold. Înscrie-te aici.

Leave a Reply