Întrebări de la clienți – I

Întrebări de la clienți – I

De-a lungul activității lor, agenții RE/MAX Gold primesc diferite întrebări sau răspunsuri de la clienți. De multe ori, facem brainstorming cu privire la răspunsurile optime pe care ar trebuie să le ofere astfel încât să fie în conformitate cu realitatea dar să și crească nivelul de încredere.

Pentru acest articol, am selectat patru situații destul de obișnuite, cu care orice agent se poate confrunta.

Apreciem interesul manifestat, însă vrem să listăm proprietatea cu un prieten.

„Cred că loialitatea față de prieteni este un aspect admirabil. Dar familia ta? Cea mai mare parte a veniturilor este folosită în interesul familiei. Prin urmare, nu merită familia ta să beneficieze de cel mai bun negociator astfel încât să obțineți cel mai bun preț din piață, în intervalul de timp dorit? Este vorba, în final, de câți bani câștigi în urma încheierii tranzacției. În plus, în cazul în care lucrurile nu merg cum îți dorești, nu riști să strici o relație de prietenie.”

Vreau să păstrez același preț ca la ultima listare.

„Ai primit, până acum, vreo ofertă pentru imobil? Câte? Permite-mi să îți explic de ce numărul ofertelor este așa de scăzut. Oamenii cumpără case prin comparație iar în ultimele 90 de zile au comparat proprietatea ta cu cele cuprinse în bugetul X, de la ….. la, segment pe care nu ai un cuvânt serios de spus. În schimb, dacă alegem un interval în care casa ta este un real competitor, interesul potențialilor clienți va crește considerabil.”

Dacă reducem prețul casei, va scădea și comisionul?

„Este o întrebare interesantă. Permite-mi să îți adresez și eu una. Au fost momente în viața ta în care ai acceptat ceva ce se afla în afara zonei tale de control? Acest lucru se întâmplă și acum. Eu voi depune toate eforturile pentu a obține cea mai bună ofertă însă piața determină prețul. Când prețul tău scade și comisionul meu este mai mic. Prin urmare, suntem în aceeași barcă. Hai să văslim împreună către obiectivul nostru.”

Nu am nevoie de un agent imobiliar. Îmi cunosc casa cel mai bine!

„Sunt convins de acest lucru. La fel de important este și să îți cunoști concurenții din piață. Eu verific mereu casele din zona și orice alte aspecte care pot influența ofertele primite. Vrei să mi te alături? De asemenea, am toate instrumentele de promovare necesare astfel încât casa ta să se bucure de vizibilitate maximă. Nu ar fi păcat de nu beneficiezi experiența și know-how-ul unei echipe cu credibilitate și vechime în piață?”

La RE/MAX Gold punem accent pe comunicarea cu toți clienții noștri. Prin urmare, dacă acest aspect este important și pentru tine, colaborarea cu agenții noștri de top este o alegere optimă.

Leave a Reply