Schimbarea este în mâinile noastre

Schimbarea este în mâinile noastre

Așa cum o parte dintre voi știți, ultima perioadă a fost destul de dificilă pentru mine. Dincolo de faptul că am respectat toate indicațiile privind protecția în perioada pademiei, rezultatul la testul COVID 19 a ieșit pozitiv. Iar de acolo pot spune că a început o adevărată provocare, o luptă acerbă pentru a rămâne în viață.

În momentul în care dificultățile de respirație au apărut, a trebuit să fiu internat la Spitalul din Satu Mare. Surpriza neplăcută a venit în momentul în care am înțeles că, dincolo de efortul cadrelor medicale, ajutorul primit aici era insuficient. E greu de exprimat în cuvinte ce simți atunci. Panică, furie, neputință și dorința disperată de a găsi o soluție salvatoare. Te lupți pentru o gură de oxigen. Ți se pare nedrept momentul în care vezi că sistemul este depășit însă tu ai nevoie, cu disperare, să poți respira și să nu îți pierzi speranța că te vei întoarce, înapoi, acasă. Îți pare rău ca nu te-ai implicat mai mult, că nu ai încercat să faci ceva să vezi și apoi să schimbi realitatea.Iar în acele clipe nu mai poți face nimic.

Eu am avut norocul de a fi transferat la Spitalul din Timișoara unde, efortul medicilor și asistenților, este susținut de echipamente și condiții mult mai adecvate. Am promis și, cel mai important, mi-am promis ca, după această lecție de viață, să lupt și mai mult pentru schimbare. Acum, treptat, încep să îmi revin iar când starea de sănătate îmi va permite, mă voi implica pentru a ajuta sistemul sanitar din Satu Mare! Lucrurile nu pot și nu trebuie să rămână așa.

Prin urmare, începând cu luna ianuarie, Grupul de Inițiativă Sătmăreană revine în forță. Vă invit să vă alăturați pentru că o comunitate unită este o comunitate puternică. Schimbarea este în mâinile noastre și trebuie să alegem să ne implicăm doarece mâine poate fi prea târziu.

Până atunci vă încurajez să mergeți la vot pe 6 decembrie. Este dreptul fiecăruia și trebuie să ni-l exercităm dacă ne dorim o țară mai bună. Nimic nu este mai dăunător ca o atitudine pasivă. Fi-ți parte din țara voastră și oferiți-i un viitor cu cer albastru și senin!

Leave a Reply