5 sfaturi utile pentru a atinge, mai rapid, succesul

5 sfaturi utile pentru a atinge, mai rapid, succesul

În prezent, ne dorim ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid. De la viteza internetului, la primirea răspunsului de la cel mai recent e-mail sau mesaj și până la livrarea unei comenzi. Acest lucru se aplică și sferei profesionale, unde oamenii își propun să aibă succes cât mai repede.

Deși nu există o magie care să te ajute să obții succesul peste noapte, cu siguranță sunt lucruri pe care le poți face pentru a-ți netezi drumul către acesta. 5 dintre ele mă bucur să ți le prezint în rândurile de mai jos. Aplică-le cu încredere și te asigur că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Stabilește obiective concrete

Pentru a te bucura de succes cât mai repede, trebuie să ai o hartă a carierei tale. Nu poți face scurtături dacă nu ai un punct final în minte. Succesul poate avea o semnificație diferită pentru fiecare dintre noi însă este important să îți stabilești obiective clare. Ce îți dorești să obții? Către ce se orientează cariera ta? Fii pe cât de specific poți deoarece numai obiectivele stabilite în mod concret pot să te ajute să stabilești un plan de acțiune pentru îndeplinirea lor.

De asemenea, obiectivele pe termen lung sunt utile pentru conturarea unui cadru potrivit pentru cariera ta. Cu ele în minte poți stabili anumite praguri intermediere. În acest fel, vei fi motivat să perseverezi.

Stabilește o rutină și respect-o

Oamenii de succes deja știu acest lucru: repetiția este cheia. Rutina te ajută să mergi înainte și să continui să te dezvolți. Pe de o parte, în acest fel îți este mai ușor să monitorizezi programul de-a lungul timpului. Pe de altă parte, rutina este utilă în stabilirea unor bune obiceiuri.

De exemplu, să spunem că parte din rutina ta este și citirea unor articole în legătura cu profesia/cariera ta, în fiecare seară, timp de o oră, după cină. Dacă stabilești un anumit timp pentru activități specifice, este ca și cum ai antrena „mușchii memoriei”. În acest fel, vei începe să ai rapid rezultate.

Alege un mentor

Mulți oameni de succes au ceva în comun: și-au ales un mentor. Acesta este o persoană care are aceeași destinație profesională ca și tine. Din punct de vedere al experienței, îți poate oferii informații relevante și te poate ghida.

Astfel, vei afla care ar trebui să fie următorii pași în cariera ta și vei avea la dispoziție informații reale, utile și ușor de aplicat.

Spuneam mai devreme de stabilirea unei hărți. Un mentor este un ghid care te susține în alegerea drumului cel mai potrivit.

Invață să spui „nu”

Scriitorul Herbert Bayard Swope spunea: „Nu vă pot oferi o formula sigură a succesului însă pot să vă spun formula eșecului – Înceară că mulțumești pe toată lumea, tot timpul”.

A spune „da” este ușor și mulțumitor. Însă dacă spui da de prea multe ori vei ajunge să obosești. Îți vei asuma prea multe proiecte. Apoi vei realiza că nu le poți îndeplini pe toate sau nu te vei ridica la înalțimea așteptărilor.

Este greu să spui nu însă, pe termen lung, este mai practic. Denotă integritate. În plus, nici nu îți vei pierde timpul implicându-te în lucruri care, pe termen lung, nu te ajută să avansezi în carieră.

Învață din greșeli

Așa cum Truman Capote scria, „Eșecul este ingredientul care oferă succesului o savoare deosebită”. Cu cât te avanturezi în afara zonei de confort, cu atât ești mai predispus greșelilor. Totuși, să nu uiti că numai aici apar și rezultatele, evoluția.

Dacă vrei să ai succes, nu lăsa aceste greșeli să te oprească sau să te demoralizeze. Ele sunt o oportunitate și unul dintre cei mai bun profesori. Axează-te pe progres, nu pe perfecțiune. Atunci când înveți din progriile greșeli vei deveni mai puternic iar de aici până la atingerea succesului mai e doar un pas.

Leave a Reply