3 sfaturi de baza pentru atragerea celor mai buni co-echipieri RE/MAX Gold
recrutare remax

3 sfaturi de baza pentru atragerea celor mai buni co-echipieri RE/MAX Gold

Puterea unei echipe este dată, întotdeauna, de valoarea membrilor echipei ei. Dacă ești managerul unui birou RE/MAX Gold, ești conștient de faptul că, pentru a putea crește și obține rezultate excepționale, este responsabilitatea ta să-ți aduci oameni valoroși alături.

De-a lungul experienței mele în acest domeniu, am învățat câteva lecții importante pe care vreau să ți le împărtășesc.

1. Nu pierde nicio candidatură

In activitatea de recrutare, vei intalni multe refuzuri si multi oameni neimplicati. Nu iti face griji deoarece atitudinea lor îți este de ajutor. Nu ai vrea să constați ulterior că ai alături de tine oameni care nu se ridică la standardele tale. Datoria ta, însă, este să discuți cu fiecare persoană în parte.

Nu pune etichete înaintea unei conversații. Alege să cunoști persoana care a manifestat un interes față de business-ul tău. Este păcat să pierzi un om cu potențial din cauză că ai avut experiențe neplăcute în trecut. Doar știi și despre trifoiul cu patru foi – nu îl găsești imediat, trebuie să depui efort să îl cauți. Însă și mulțumirea ulterioară este incomparabilă.

Iar fiecare om este unic deci își merită propria șansă.

2. Nu lasă să tracă mai mult de 24 de ore până contactezi un potențial lead

Un prieten ți-a povestit despre o persoană care ia în calcul o schimbare în carieră? Echipa de marketing ți-a generat contacte ale unor oameni interesați de o carieră în domeniul imobiliarelor? Intră în contat cu acele persoane imediat. Nu lasă să treacă mai mult de 24 de ore. Trăim într-o lume plină de oportunități motiv pentru care este posibil ca, între timp, persoana respectivă să se fi orientat către alte variante.

Cercetătorii au demonstrat faptul că o companie care își contactează candidații în interval de o oră de la depunerea candidaturii are de 7 ori mai multe șanse să îi angajeze în comparație cu o companie care ia legătura cu ei într-o ora și de 60 de mai multe șanse față de cei care așteaptă mai mult de 24 de ore.

Având în vedere timpul și costurile aferente promovării oportunității de a lucra alături de RE/MAX Gold este păcat să irosești șansele de a aduce în echipa ta oameni de valoare.

3. Nu uita că, pe lângă manager, ești în primul rând leader

Pentru a atrage oameni buni în echipa ta, alege să fii un adevărat leader. De fiecare dată când discuți cu un potențial viitor membru al echipei RE/MAX Gold fii entuziast. Crede în ceea ce echipa noastră înseamnă și transmite-i acest lucru. De tine depinde să-l faci să își dorească să fie alaturi de tine, împărțind aceeași viziune și aceleași obiective.

Arată-i faptul că RE/MAX Gold nu este un simplu job ci un stil de viața, un loc dedicat celor care își doresc, cu adevărat, să ajungă agenți de top. Ai grijă la tonul pe care îl folosești și nu uita să zâmbești. Zâmbetul să „aude” inclusiv la telefon.

Amintește-ți ce te-a făcut să alegi RE/MAX Gold și împărtășește-i acest lucru. Nu uita, oamenii cauta întotdeauna o experiență. Fa ca procesul de recrutare să fie unic, transmite prin propriul exemplu iar succesul este garantat.

Leave a Reply