7 caracteristici de bază ale unui lider în domeniul imobiliarelor

7 caracteristici de bază ale unui lider în domeniul imobiliarelor

Primesc deseori întrebări despre ceea ce înseamnă să fii lider în domeniul imobiliarelor. Prin urmare, v-am pregătit un articol special pe această temă, cu o definiție a leadership-ului după care eu, personal, mă ghidez și cu 7 caracteristici de bază pe care trebuie să le dețină orice persoană care își dorește să devină lider în domeniu.

„Treaba mea ca lider este să mă asigur că toți angajații din companie au în față mari oportunități și că ei simt că au un impact semnificativ asupra societății”—Larry Page.

1. Încrederea în propriile forte

Încrederea este un element cheie. Pentru a păstra echipa unită, este extrem de important să rămâi încrezător chiar atunci când lucrurile nu merg conform planului. Atitudinea ta plină de încredere îi va face pe membrii echipei nu doar să își continuie activitatea ci și să fie motivați.

2. Onestitate și integritate

Niciodată, nimeni nu va urma o persoană care nu este sau nu a fost de încredere. Dacă ești onest și transparent, membrii echipei tale se vor implica și mai mult, contribuind la atingerea obiectivelor.

3. Bune abilități de comunicare

Bunele abilități de comunicare sunt necesare în aproape orice aspect al vieții tale. Capacitatea de a comunica eficient obiectivele, strategia și chiar situațiile dificile face diferența în cazul unui lider. Comunicând cu echipa poți înțelege lucrurile ce îi preocupa pe membrii acesteia, rezolva problemele și deveni o sursă de inspirație.

4. Bună cunoaștere a industriei imobiliarelor

Desigur, pentru a putea conduce eficient o echipă trebuie să ai bune cunoștințe cu privire la domeniul de activitate. Cunoașterea industriei îți oferă posibilitatea de a înțelege tendințele pieței, lucrurile care funcționează sau nu funcționează astfel încât să ai o strategie potrivită pentru atingerea obiectivelor. Rezultatele sunt cele care îți vor contura și mai mult rolul de lider.

5. Abilitatea de a-i motiva pe ceilalți

Motivarea echipei este importantă în construirea unei atitudini pozitive și pline de entuziastm. Niciodată nu demotiva un membru al echipei dacă îți dorești să obții rezultate. Determină-i să creadă atât în forțele proprii cât și în activitatea pe care o desfășoară.

6. Abilitatea de a-ți asuma riscurile potrivite

În momentul în care iei decizii, asigură-te că sunt în interesul întregii echipe. Totuși, nu este întotdeauna o sarcină ușoară aceea de a lua decizii în contexul în care nu sunt susținute de întreaga echipă. Da, trebuie să ascuți mereu opiniile și preocupările membrilor echipei însă nu vei putea să îi mulțumești pe toți. Un lider știe când să își asume anumite riscuri pentru binele întregii echipe. 

7. Dedicare și implicare

Arată-le membrilor echipei tale că ești implicar în întreaga acțiune și nu că îi coordonezi de la distanță. Fii alături de ei în momentele bune dar și în cele dificile. Fii optimist și caută alături de ei modalități de îmbunătățire a performanțelor. Arată-le că sunteți în aceeași barcă pe care trebuie să o cărmuiești cu grijă pentru a le oferi direcția cea mai bună.

Leave a Reply