5 sfaturi care te vor ajuta să îți vinzi casa mai rapid
sfaturi imobiliare remax gold

5 sfaturi care te vor ajuta să îți vinzi casa mai rapid

Ai nevoie să îți vinzi casa cât mai repede? Ai făcut tot ceea ce ai considerat necesar pentru ca aceasta să fie cât mai atrăgătoare: ai aruncat toate vechiturile din garaj, ai curațat covoarele și ai făcut reparațiile necesare. Cu fiecare zi ce trece devii și mai nerăbdător și îți dorești să apară cumpărătorul perfect pentru a-ți face o ofertă rezonabilă. Acesta poate deveni o experiență frustrantă. Prin urmare, ce mai poți face pentru a primi mai multe oferte? În articolul de astăzi îți voi oferi câteva idei simple și ușor de implementat dar care vor avea efectul scontat.

1. Prima impresie contrează

Probabil ești familiar cu această afrimație. Ea este adevărată și în contextul în care vrei să îți vinzi casa mai repede. Cu alte cuvinte, ce va spune despre casa ta un potential client în momentul în care ajunge acolo pentru prima dată?

Dacă este vorba despre o casă ieși pe stradă și analizează aspectul exterior. Cum arată gardul, grădină și aspectul exterior al casei? Îți inspiră încredere și te face să îți dorești să vezi interiorul sau îți ridică semne de întrebare? Sunt copacii tunși și flori plantate? Este posibil să fie nevoie să depui puțin efort în recondiționarea spațiului exterior însă acest lucru va crește numărul de persoane interesate de un tur al casei.

2. Cunoaște avantajele casei tale

Pentru a putea vinde mai repede un imobil trebuie să știi care sunt avantajele sale competitive. Cred că ești de acord cu mine cu privire la faptul ca fiecare casă este unică. În primul rând amintește-ți ce te-a determinat să cumperi acea casă. Apoi gândește-te care sunt aspectele pe care cei care au venit în vizită le-au apreciat cel mai mult. Dacă nu reușești să identifici punctele forte ale casei tale, eu sau unul dintre agenții de top din echipa mea RE/MAX GOLD te putem ajuta.

3. Depersonalizează casa

Știu că ai multe amintiri în casa pe care urmează să o vinzi. Însă, dacă îți dorești ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid, este timpul să o depersonalizezi. Acest lucru înseamnă că o pregătești pentru viitorii proprietary. Poți face acest lucru prin împachetarea fotografiilor de familie, a decorațiunilor astfel încât potențialii cumpărători să își poată imagina casa ca fiind a lot nu a ta. Păstreaz-o cât mai simplă și neutră.

4. Evită mirosurile neplăcute.

Lucruri aparent mici pot scădea șansele de vânzare. Cu alte cuvinte, mirosurile neplăcute te pot sabota în încercarea de a vinde un imobil. Pe cât posibil, încearcă să repair sau să scapi de sursa aceastora:

  • Asigură o ventilație coresponzătoare;
  • Curăți scurgerile;
  • Scapă de mirosul de mâncare din bucătărie;
  • Spală și împrospătează covoarele și mocheta;
  • Scapă de obiectele vechi de mobilier.

Un miros plăcut va atrage potențialii cumpărători. Chiar dacă nu vei putea face prăjituri pentru fiecare dintre aceștia, mirosul de cafea proaspăt preparată poate face minuni.

5. Stabilește un preț rezonabil

Alegerea prețului potrivit este unul dintre factorii principali în raport cu perioada de vânzare a proprietății. Aici intervine și rolul agenților imobiliari. Chiar dacă ai impresia că încercând să îți vinzi singur casa economiești bani, nu este adevărat. Un agent imobiliar de top te va ajuta să salvezi timp și bani. Având în vedere faptul că acesta beneficiază de un comision raportat la prețul de vânzare, el are tot interesul să stabilească cel mai bun preț. Totuși, experiența și cunoașterea pieței îl va ajută să se orienteze către prețul potrivit, care va maximiza șansele de vânzare.

Dacă îți dorești să vinzi rapid o proprietate și ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi.

Leave a Reply